Website templates van WordPress

Aan de hand van templates wordt webdesign tegenwoordig makkelijker dan ooit gemaakt. Met een WordPress website heb je bijvoorbeeld de beschikking over enorm veel templates. Je kunt dan zonder dat je allerlei moeilijke designskills nodig hebt, toch een hele mooie website bouwen. De mogelijkheden qua verschillende designs zijn eindeloos. 

Met een template wordt dus gedoeld op een vooraf aangemaakt design van een website. Dankzij WordPress heb je dan binnen een mum van tijd een volledig design voor je website toegepast. Je kiest zelf welke stijl je het beste vindt aansluiten op de inhoud van je website. 

Uit welke elementen bestaat een goede template?

Een template is pas echt geschikt wanneer het past bij het onderwerp van je website. Een template kan nog zo mooi zijn, maar wanneer het niet aansluit op het doel van je website, dan heb je er niks aan. Een template moet echt een toegevoegde waarde hebben. Dit is het geval wanneer de template de volgende drie punten bevat:

MAKKELIJKE NAVIGATIE NAAR ALLE CONTENT

 

GEBRUIKSVRIENDELIJK VOOR DE BEZOEKER

 

PAST BIJ DE INHOUD VAN DE WEBSITE

 

Betaalde en gratis templates

Er zijn verschillende betaalde en gratis templates waar je gebruik van kunt maken. Uiteraard zijn de betaalde templates van een iets hoger niveau en stralen deze vaak net wat meer uit.

Ondanks dat is het zeker niet voor iedereen nodig om een betaalde template aan te schaffen. Ook gratis templates zien er mooi afgewerkt uit en voegen echt iets toe aan het uiterlijk van je website. Het is voor veel mensen ook afhankelijk van het budget.

Hoe meer je te besteden hebt, hoe geavanceerder het thema.

WordPress templates tips

Bij het kiezen van een WordPress template zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Door met deze factoren rekening te houden, weet je zeker dat je een zo goed mogelijk WordPress template uitkiest. Onthoud de volgende tips:

TEST DE LAADTIJD

Laadtijd is essentieel voor een goedwerkende website. Een te uitgebreid template kan de laadtijd vertragen en daarmee de prestatie van een website verminderen.

CHECK DE LAATSTE UPDATE

WordPress templates worden over het algemeen regelmatig geüpdatet ter optimalisering. Check wanneer dit voor het laatst is gebeurd bij een template. Is dit lang geleden? Dan kun je beter voor een andere optie kiezen.

VRAAG OM FEEDBACK

Vraag mensen in je omgeving wat ze van een bepaald template vinden. Klopt het totaalplaatje? Ervaren ze het als prettig? Feedback is goud waard.

TEST MOBIELVRIENDELIJKHEID

Steeds meer mensen gebruiken hun smartphone of tablet om te internetten. Op die apparaten moet de template ook perfect reageren op bepaalde handelingen.

BEKIJK REVIEWS

WordPress templates krijgen reviews. Reviews van andere gebruikers geven ook een hele goede indicatie van templates die al wat langer beschikbaar zijn.

COMPATIBEL MET WOOCOMMERCE

Dit is een extra tip! Wil je later je website omzetten in een webshop en fysiek of digitale producten verkopen? Dan is een template die kan samenwerken met Woocommerce een vereiste.

Voor- en nadelen WordPress template

Kiezen voor een WordPress template komt met specifieke voor- en nadelen. Qua nadelen moet je denken aan:

  • Niet origineel: Veel websites gebruiken dezelfde thema’s
  • Weinig aanpassingsmogelijkheden: Door een thema te kiezen zit je vast aan bepaalde standaardinstellingen.

Ondanks de legitieme nadelen zijn er toch vooral voordelen verbonden aan het gebruik van een WordPress template:

  • Relatief goedkoop: Templates zijn gratis of verkrijgbaar voor een relatief lage prijs.
  • Gebruiksgemak: WordPress templates zijn heel overzichtelijk en makkelijk te navigeren.
  • Hoogwaardige website: Dankzij templates is het ook voor mensen met weinig kennis van programmeren mogelijk om een hoogwaardige website te creëren.
  • Snel: Je hebt veel sneller een volledige website gebruiksklaar door een vooraf samengesteld thema van WordPress te kiezen. Dit scheelt je een hoop tijd.
ZOEK JE Nog een WordPress thema? BEKIJK DAN ONZE FAVORIETEN

Mijn favoriete templates vind je hier.

Naar website templates