Google Search

Google is de grootste zoekmachine ter wereld. Het is dan ook meer dan logisch dat je op zoek bent naar manieren om beter vindbaar te worden in Google.
Het succes van de meeste websites hangt namelijk grotendeels af van de mate waarin zoekmachineoptimalisatie wordt toegepast. Zeker de laatste jaren wordt de focus ook steeds meer op search engine optimalization (SEO) gelegd.

Wat houdt SEO in?

Door SEO toe te passen, zorg je ervoor dat je beter vindbaar bent voor zoekmachines. De focus ligt dan voornamelijk op Google.

Door te optimaliseren voor Google, probeer je zo goed mogelijk gebruik te maken van het algoritme van deze zoekmachine. Je wilt zo hoog mogelijk getoond worden als zoekresultaat wanneer iemand iets op Google intikt. Dit zorgt er uiteraard voor dat je meer bezoekers op je website krijgt.

En dat is uiteindelijk het doel van bijna iedere website.

Hoe gebruik je SEO en word je door Google gevonden?

Het is nooit helemaal publiek bekend wat het algoritme van Google inhoudt en hoe je hier zo effectief mogelijk gebruik van maakt. Echter zijn er wel algemeen bekende methoden die getest zijn. Aan de hand van deze voorwaarden kun je ervan uitgaan dat je website goed scoort op SEO:

ZOEKWOORDOPTIMALISATIE

Hiermee wordt gedoeld op het zo effectief mogelijk gebruiken van een bepaald zoekwoord, zodat je door zoekmachines hoog in de zoekresultaten wordt getoond voor dat specifieke woord.

LINKBUILDING

Wanneer er veel links van andere websites naar jouw website zijn, betekent dit dat jouw website veel waarde heeft. Zo ziet Google het althans. Deze links zijn een indicatie dat wat er op jouw website staat, een toegevoegde waarde heeft op wat er op andere websites te vinden is. Links zijn daarmee van groot belang om hoog op SEO te scoren in Google.

RELEVANTE EN UITGEBREIDE CONTENT

Hoe relevanter en uitgebreider de content op je website is, hoe meer waarde een zoekmachine als Google eraan hecht. Relevante en uitgebreide content is een indicatie van kwaliteit. Google beloont dit.

STERKE METASTRUCTUUR

Met de metastructuur gaat het meer om het gebruik van de juiste titels, url’s en interne links. Het gaat hier dus niet om de content zelf, maar om het beter begrijpbaar maken van jouw website. Hoe beter je metastructuur in orde is, hoe makkelijker Google begrijpt waar jouw website over gaat. Dit vindt Google belangrijk, omdat ze zo de juiste mensen naar de juiste websites kunnen sturen.

Verbeteren van je vindbaarheid

Wil je dus de SEO op jouw eigen website verbeteren? Maak dan gebruik van de bovengenoemde punten. Probeer je zoekwoordoptimalisatie te verbeteren door de juiste zoekwoorden te vinden die bij je doel aansluiten.

Schrijf vervolgens relevante en uitgebreide content, waarin je deze zoekwoorden opneemt. Hoe beter de content, hoe groter de kans dat andere websites naar de jouwe linken. Door vervolgens goede titels, url’s en metaomschrijvingen voor Google te maken, verbeter je je SEO nog verder.

 

Gaat SEO jou goed af en wil je een verdienmodel toevoegen aan je website? Ik heb een ebook geschreven over het toevoegen van geldstromen aan je website.

Meer info over ebook